IT Вакансії

SMM-менеджер: все про професію від навичок до зарплати

хто такий marketing manager

Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності. Найцікавіше, що іноді керівники продуктів змінюють не посаду, а компанію і величину проєктів. Робота продактом настільки цікава й різноманітна, що, часом, стає справою життя. Ми зібрали найчастіші запитання від кандидатів і спробували відповісти максимально чесно. Прочитайте наші публікації в блозі і ознайомтеся з нашими клієнтами в портфоліо.

  • На сайті вже є готові шаблони CV та супровідного листа.
  • Пошук на сайтах вакансій – оптимальний вибір для тих, хто готовий взяти новачка або середньо-дослідну людину в штат і “виростити” з неї фахівця під потреби компанії.
  • Добре розуміє основні інструменти та платформи, вміє проводити A/B тестування, знає основи цифрового маркетингу та реклами.
  • Керуючи цілями продукту, його ціною і маркетинговою активністю, можна підтримати продукт на стадії зростання, збільшити ROI в момент зрілості й уповільнити перехід до стагнації і падіння попиту.
  • Робота з реальними компаніями або організаціями може дати вам цінний досвід та відкрити двері до вашої майбутньої кар’єри у сфері SMM.
  • Розробка та реалізація SMM-стратегій, аналіз та звітність щодо ефективності кампаній, управління рекламними кампаніями, співпраця з іншими відділами.

Чим займається SMM-менеджер залежно від напрямку

SMM-фахівці працюють з Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube та іншими соцмережами. Залежно від цільової аудиторії та бюджету на маркетинг вони можуть фокусуватися на одній платформі або комбінувати декілька. Наприклад, для брендів одягу — Instagram може бути основним майданчиком, а для IT-компанії LinkedIn працюватиме краще.

хто такий marketing manager

Product Marketing Manager: плюси, мінуси та куди рости

Щоб розуміти, на що орієнтовно можна сподіватися, переглянемо ситуацію на ринку для SMM-спеціалістів в агенціях чи окремих компаніях. CEO та Co-Founder в IAMPM10 років досвіду в маркетингу та управлінні продуктами. Вивела на ринок більше 50-ти проєктів у ролі консультанта, працювала як Product Manager в SaaS, Gaming та EdTech нішах. Виростила лабораторію Нетехнічної IT-освіти IAMPM з хобі в міжнародний бізнес. Класичний product owner повинен мати сильні стратегічні скіли.

Навіщо потрібен СММ-фахівець

У сфері SMM все змінюється зі швидкістю світла, тому менеджер соціальних мереж повинен мати відкритий і гнучкий розум, розвинений навик аналітики. Якщо продукт використовується в першу чергу як рішення для внутрішньої роботи великої компанії і вирішенні бізнес-завдань, то product manager повинен приділяти особливу увагу підтримці клієнтів. У цьому випадку знанням маркетингу та продажів можна пожертвувати і замість цього більше заглибитися в тестування, аналітику і роботу з фінансовими показниками. Мова йде про залучення покупців, підвищенням іміджу компанії, а також впізнаваності та популярності товару, послуги або окремої персони. Професія SMM зараз дуже гнучка та перспективна, і тому приваблива для багатьох новачків. Однак, це не лише пошук картинок та створення постів.

Вам також можуть сподобатися

  • Менеджер соцмереж залучає підписників, стимулює людей до спілкування, організовує і проводить конкурси, вміє грамотно відповісти на критику, а також працювати з таргетованою рекламою.
  • За що PMM точно не відповідає — незалежно від вищеназваних факторів — це беклог фіч.
  • Його потрібно правильно пріоритезувати, щоб наприкінці кожної ітерації отримувати продукт, здатний принести певну цінність для користувачів.
  • Наприклад, створення для компанії текстів, що продають, а також вичитування матеріалів гостьових авторів.
  • За даними Statista, об’єм ринку афілейт-маркетингу нараховує мільярди доларів, і лише в США до 2022 року рекламодавці планують інвестувати у цю сферу більше $8 млрд.

Його потрібно правильно пріоритезувати, щоб наприкінці кожної ітерації отримувати продукт, здатний принести певну цінність для користувачів. У такому випадку його простіше тестувати і допрацьовувати. Крім того, Product Manager marketing manager повинен уміти створити фінансовий прогноз, коли бізнес вийде на самоокупність, яких витрат і доходів варто очікувати у майбутньому. Без розуміння цих цифр навіть хороший продукт чекатиме невдача.

Affiliate-менеджери: хто це такі, які у них задачі і як отримати професію

Насправді фахівці з пошукової оптимізації потрібні постійно. Головне, відстежувати тенденції та апдейти пошукових систем, щоб надавати роботодавцям якісні послуги. Зупинимося на найбільш топових професіях, які найчастіше можна зустріти на ринку вакансій. А якщо ще не визначився з професією, приходь на наші безплатні онлайн-марафони та протестуй 5 популярних IT-спеціальностей. Тут я більше взаємодіяла з командою розробки, була на їх ретро та дейлі.

Product Owner

Початкові знання основних https://wizardsdev.com/ інструментів і платформ (наприклад, Facebook Business Suite, Instagram, Canva). Швачка — це володарка розкрійних ножиць та швейної машини, майстриня, що здатна зі звичайної тканини й кількох ґудзиків створити модний шедевр. Чоловіків-представників цієї професії називають кравцями.

Співпраця з іншими відділами

SMM-менеджер – це спеціаліст, який дбає про присутність бренду в соціальних мережах. Стратегія продукту і його roadmap тісно взаємопов’язані. Ваші стратегічні плани повинні бути спроєктовані на дорожню карту і мати вигляд тактичних рішень.

хто такий marketing manager

хто такий marketing manager

В ідеалі, звичайно, мати і поєднувати в собі всі ці риси. Однак бажання прагнути до нього ніхто не відміняв. Вимоги роботодавців до фахівців з SMM в залежності від компанії можуть відрізнятися.